Sommar

Nu börjar det kännas att vi går mot sommar. Det blir varmare och ljusare, vi fick ju en timme nu i helgen så klockan är nu åtta och det är fortfarande jätteljust ute. Hästarna har inte heller på sig täcke idag, sommar!! Red Cracker, Antares, Zagal och Chacco idag. Alla var superduktiga och speciellt Chacco! Han börjar bli en riktigt härlig ponny nu, speciellt när jag nu har lärt mig hans udda knappar...


Små ponnysarna rymde här idag dock...

Jätteroligt!

Det var en trött Sanna som gick upp idag. Det vart sent igår och det hjälpte inte heller att klockan skulle ställas fram idag... Men men, hade jättekul igår i alla fall. Så häftigt att se alla duktiga ryttare och hur de rider sina hästar. Tog en massa bilder, fram tills när min kamera dog. Men så är det när man glömt laddaren i Sverige och bara har halft batteri! Kommer inte lägga upp alla bilder här men det kommer några bilder då och då i alla fall! Nu ska jag jobba och sedan hem och sova hela eftermiddagen.
 
 

Barcelona

Imorgom beger jag mig mot Barcelona och dressyrtävling. Kommer vara en massa coola människor där så kommer se en massa cool ridning och ha riktigt roligt!
Lat eller pigg häst? Del 1 En lat häst

Igår red jag Jean-Luc och Katoki.  De är två helt olika hästar och därför hade jag och Arnau ett litet snack om hur man skulle rida de båda. Jean-Luc är lite latare än vad Katoki är, även om han inte är speciellt lat. Katoki har mer framåt driv men lyssnar inte lika bra när man frågar honom att vänta, så de är helt olika. Så vi har alltså en lat häst och en pigg häst.

 

Med lata hästar blir det otroligt lätt att man sitter och skänklar hela tiden, skänklar tills de blir skänkeldöva. Det är ganska intressant att vi har detta beteende då vi har fått lära oss om att hästar lätt blir skänkeldöva, men ändå sitter vi och skänklar för mycket. Det man istället ska göra, vilket vad något jag fick träna med Jean-Luc, är att se till att ha en elektrisk skänkel. Man måste se till att den lata hästen lyssnar så fort du ber den. Om du trycker svagt med skänkeln och du inte får en reaktion direkt så trycker du igen, inte hårdare, och rör hästen med pisken. Se till att du får en reaktion och så fort du får den önskade reaktionen så låter du benen hänga, de ska inte fortsätta klämma runt hästen. Du ber hästen jobba åt dig, det är inte du som ska jobba åt den, ingen curling här inte. Den lata hästen kommer så småningom börja sakta ned igen och då är du där igen med sin elektriska skänkel och eventuellt ditt spö. Sedan låter du hästen jobba själv igen, så du rättar alltså hästen men samtidigt gör du inte jobbet åt den.  Tänk dock på att du inte ska skänkla hårt, utan bara ett litet tryck till en början. Hästen kommer tillslut lyssna på minsta lilla!

 

Nu har vi fått hästen att engagera bakdelen så du är det dags för nästa steg. Bara för att hästen är en lat häst betyder det inte att den lyssnar på tygeln. Här börjar vi nu jobba med att länga och korta skritten. Något som är viktigt att tänka på är att när du samlar hästen så måste den fortfarande gå framåt, den ska ha en engagerad bakdel. Om den slutar jobba med bakdelen så har du din skänkel snabbt där och ber den gå framåt igen. Detta spel kör du hela tiden, framåt och sedan samling och sedan framåt igen. Bry dig inte om formen utan bara att hästen lyssnar snabbt på dina små, små hjälper. Om det står en människa och kollar på ska denne inte kunna se vad du gör med dina hjälper, så små ska de vara! När du lyckats få hästen att lyssna på dina hjälper så att det inte syns när du gör något, då kommer hästen också börja i jobb. Och glöm inte att allt kommer från bakdelen, så även om du samlar hästen måste du se till att skänkeln är där så du inte tappar allt. 

Alla rider olika men genom att ge varandra tips på hur man kan nå dendär jätteawsome känslan så blir det en liten hjälp på traven. Jag vet inte, men hoppas, att detta hjälper någon och detta är också en inblick hur vi tänker när vi rider våra hästar här nere! Del två kommer handla om den pigga hästen! 

 

 

Dressage, A Dance for Two

Arnau länkade en artikel som jag läste igår. Det handlar om hur det ska kännas att rida dressyr och det är en otroooligt bra artikel! Kopierar in några av mina favoritdelar.
 
"A great dance partner leads his partner, but he also allows the female half to stand on her own. Only when we allow our horse the room to move without constant use of aids, can we see what is there that needs attention. If a man holds the lady up, he will not know where she needs help and as with every pair her strengths are his strengths, her weaknesses his weaknesses."
 
"Often we see riders ask for something and then ask for it again in a completely different way and then get frustrated at the horse for not understanding. We first must make sure we are consistent in our aids and that we not only control our preparation, but are aware of what our preparation is intending to achieve. Then we must reward, or discipline, with one thought in mind; if we don’t know what we wanted, how does our horse know?"
 
Läs hela artikeln här!
 

1798720_10201799725661512_1855024106_n.jpg


Och så åker vi tillbaka

Har verkligen varit en snabbvisit. Kom hit igår vid tvåtiden och åker hem imorgon tidigt på morgonen. Firade pappa igår, hur mysigt som helst. Vart rätt trött på mitten men sedan gick det över till övertrötthet och det vart jätteroligt. Idag träffade jag Emma lite snabbt sedan vad jag och familjen och kollade Frost, eller Frozen som den heter på engelska. Den var sååååå bra!!  Nu ska jag sova så jag orkar gå upp klockan fem imorgon!
Min lille voff!
 

5.40

Imorgon åker jag mot Sverige för min snabbvisit. Arnau hämtar mig 5.40 så lär vara en aningens död. Men allt för min kära lilla familj! Saknar dem en massa.Hoppade chacco idag, han var en massa duktig!

No comment

Har jobbat på förmiddagen nu. Det serverades mat här så stannar nu över lunchen. Red cracker och Bla Bla på förmiddagen. Med Cracker hoppade vi lite. Det gick faktiskt superbra är jättenöjd! Ska hoppa honom två gånger i vecka nu så han kommer in i jumping mode. Med Bla bla vart det bara bommar men även det gjorde han jättebra.

Nu kollar jag sunshine tour och även gamla videos på mig och Ponces. Jag hoppas verkligen inte jag rider så dåligt nu. Det är väl dock bra att jag kan se hur pissigt jag red då... Jag använder alldeles för mycket hand och inget säte eller ben alls. Yttersidan lackar alltid kontakt och ytterbenet är... inte där så att säga. Det är rent pissig ridning från min sida. Men nu hoppas jag det är en massa bättre. Har ju inte mycket filmer utan bara lite bilder så har ingen aning. Jag får be Arnau bli hårdare när jag rider så det även ser snyggt ut!Åt även jordgubbar i solen. så fint väder är det idag!

Duktiga hästar

Red Bla Bla och Cracker imorse. Hade bommar framme och red över dem. Cracker kaosade lite först men sedan gick han superfint över dem. Bla Bla visste precis vad han höll på med. På eftermiddagen red jag Zagal och Chacco. Zagal var superduktig. Galopperade på långa tyglar och i lätt sits, red skänkelvikning och över bommarna. Han skötte sig jättebra. Chacco var otroligt duktig. Gjorde precis samma sak som med Zagal och han var värsta dressyrhästen! Så duktig :')ledig dagÄr ledig idag. Rätt skönt ska jag säga. Lär inte göra något speciellt idag. Har varit ute och gått lite, hittade internet där jag alltid hittar internet. Det är jätteskönt väder idag. Sommmar snart!

Galningarna och Zagal

Red Bla Bla och Cracker idag på morgonen. Gjorde precis som vanligt. På eftermiddagen red jag zagal och det gick huuuur bra som helst. Han var lite seg men väckte honom snabbt. Gjorde förvänd skänkelvikning och vanlig skänkelvikning i skritt och trav. sedan galopperade jag och han samlade sig såå fint!

bilder från katokiridning!

Progress med Bla Bla och Cracker

Cracker - Nu har vi ridit ett tag på det bettlösa och man ser utvecking varje dag. Han är mycket lugnare i hantering och riding även om han fotfarande kan bli lite stressad. Vi jobbar nu mest med skänkelvikningar och framdelsvändningar och sedan galopp på volt. I början blir han lite stressad men är man lugn och ber honom koncentrera så jobbar han på jättebra. I galoppen är han lite stressad men håller man honom med hela kroppen och verkligen ber honom ta det lugn gör han det riktigt bra. Vi har också börjat rida ut på honom, inte långa stunder men kanske tio minuter han han tar det som en gud. Lite skeptisk men säger man att allt kommer gå bra så går han framåt. Jag tror det är otroligt bra att han får lite andra saker at tänka på utanför banan så han får lite mental träning.
 
Bla Bla - Bla Bla har det problemet att han stänger av och eftersom jag oftast rider honom efter Cracker så har jag lite mindre tålamod med honom. Och han är en häst som man kan kräva mycket av men gör man det så stänger han av så det känns som han är på samma nivå hela tiden. Men jag försöker ta det lugnt och andas när han stänger av. Det går dock framåt och vi gör samma sak som med Cracker plus att vi försöker jobba med en låg form. Han ör dock mycket svårare att rida ute på grund av att han stänger av men i jobbar på det och tar korsta stunder i taget.
 
 

Mer bilder

 

today in picturesRed Cracker och Bla Bla på morgonen. Har börjat rida Cracker utomhus som uppvärmning.


Red också Katoki och Jean-Luc. Båda var superduktiga.


Detta ställe är grannens äng som jag skulle dö för att ha hemma i Sverige och fota på...

Uuuuuh bilder

Nu när Maggis varit här har jag fått lite bilder på i alla fall Cracker och Bla Bla. Maggis åker imorgon och det är en massa tråkigt men hon kommer tillbaka om tre månader så det blir awsome. Red ut med henne idag och pratade en massa girltalk med henne. Annars har vi ätit lunch, Arnau, jag, Maggis och Jenny åt pizza hehehhee. 
 
Nu kommer det bilder som Maggis fotat!
 
 

Rainbows
RSS 2.0