Galen häst...

Red Cracker och Chacco på eftermiddagen idag. Cracker var heeeelt galen. Vet inte vad som hände i hans huvud men han flippade ur totalt. Jag är glad att jag lyckades hålla mig kvar... Så inga kommentarer om det ridpasset.

Med Chacco så galopperade vi och gjorde galoppombyten. Det var mest lite bus då han dressyrat ganska mycket på senaste tiden. Det var jättekul att bara vara, speciellt efter att ha ridit Cracker..
Påkörd hund

Dagen började bra, red ut med eduard och Liis. Pandora följde med trots att vi försökte få henne att stanna hemma. Påvägen hem så springer hon ut på stora bilvägen och blir påkörd. Att hon ens överlevde är ett mirakel och att hon inte har några ytliga skador är... jag vet inte ens vad. Hon kan såklart ha inre skador. Vet inte vad som händer nu, ägaren har inte råd att ta henne till vetten eller ta hand om henne överhuvudtaget. Vi får la se.
Helg

Internet har varit segt och blogg.se appen slutade funka därav bloggningen. Idag jobbar jag förmiddag sedan tar jag helg! ska bli en massa skönt, läsa klart min bok och sedan börja hungergames!
Diskutera...

Red Cracker och Chacco idag. Cracker var helt okej, galopperade honom en del. Chacco dock var helt underbar. Han gick som en klocka, bästa Chacco hästen :')

Idag har jag också haft en stor diskussion med Arnau om de olika skolorna. Det finns mycket fler skolor i engelskan än i svenskan. Kom själv fram till att i svenskan har vi samma namn för vissa grejer och sedan kan man göra övningen framåt och åt sidan.
Blåser storm

Idag blåser det som jag vet inte vad. Det går inte att köra skrittmaskinen så får gå med hästarna för hand istället. Red Cracker litr på eftermiddagen. Han var dock väldigt panikig pga blåsten så han visste inte vart han skulle göra.

Har en massa jag vill göra när jag kommer tillbaka till Sverige. Skriver upp allt på en lista och taggar så mycket :')


Någon fick en spark...

tre små hästar

Idag jobbade jag själv på förmiddagen. Red Jackson i skritt och det gick superbra han var riktigt rolig.

På eftermiddagen var vi två igen och jag red Zagal. Han är så otroligt rolig att rida, går inte ens att förklara. det gick jättebra iaf. Sedan red jag en stressad Cracker. Och han var väl som vanligt. Galopperade lite idag och det tyckte han mycket om, knashästen.
Chill dag

Idag blev nästan alla hästar skodda på morgonen. Satte Valetta, Quelina, Nana och Sahara i skrittmaskinen. Arnau red Jean-Luc och Katoki och jag hade för en gångs skull med mig kameran så fotade lite.

Nu på kvällen har jag jobbat själv då Liis och Arnau är borta på en annan gård. Har kört tre skittmaskiner och annars chillat vid datorn. Var rätt skönt med en lugn dag. Nu ska jag mata hästarna sedan åka hem.
Ont i halsen

Känner mig mer förkyld idag. Jag hoppas det går över snart...

Idag red jag samma hästar precis som vanligt, Cracker och Chacco. Cracker var mycket bättre och lugnare idag. Skrittade fint och gjorde övningarna jag bad om. Med Chacco gick det jättebra, jobbadr skänkelvikningar och mycket halter och övergångar. Gjorde en övning men upphöjda bommar och han gjorde det superbra!

Värmde upp Katoki innan Arnau skulle rida då han hade lektion. Gjorde lite skänkelvikningar och galopp på långa tyglar han var mycket duktig.
McDonalds

Måste bara börja med att jag är sååååå sugen på McDonalds...

Idag har jag ridit Cracker och Chacco, as usual. Början på eftermiddagen var helt galen med Zagal som förstörde sitt grimskaft och sprang runt som en galing på gården. Sedan gick Bla Blas dörr sönder och Sahara fastnade mot väggen när hon rullade. Alla sprang runt som galningar och stackars Cracker vart lite för stressad vilket påverkade ridnigen. Men efter omständigheterna gick han helt okej.

Chacco däremot, herregud vilken ponny han var idag. Jobbade mest skritt och lite trav och han var huuuuur fin som helst. Könde verkligen hur han höjde ryggen och trampade under sig. Gjorde skänkelvikningar och cirklar och mycket övergångar. Han var jättetrevlig på bettet och drog inte alls. Är faktiskt väldigt nöjd med min egen ridning på honom idag, jag kände hur jag höll yttersidan för att han inte skulle flyta ut, vilket han gärna ville göra, och hur jag böjde honom för innerskänkeln. Jag hoppas det inte var en engångsgrej utan att det håller i sig, men vi får se.
Regn och kyla

Idag har det regnat för det mesta. Jag hann dock rida Cracker på förmiddagen. Han skrittade och travade riktigt lugnt och fint. Jobbade lite volter och skänkelvikningar, såntdär mjukgörande.

Nu på eftermiddagen skrittade jag Jean-Luc. Inte lika länge som vanligt då de blivit skodda. Annars har jag inte gjort något speciellt idag. Gasen i spisen tog slut när vi lagade lunch så vart lite panik. Men sprang över till grannen och lånade en gastub så vi kunde laga vår mat...
Akilles och Klaus

Idag har det varit en inte så organiserad dag... Morgonen var helt okej och jag red Cracker. Han var riktigt duktig idag. Ofta känner man hur hans vikt är på bogarna och han vill springa iväg, men idag var vikten på bakdelen och han kunde till och med ta lite längre steg. Det blev genast mycket bekvämare att rida honom när han började arbeta med hela kroppen.

Eftermiddagen var rätt kaotisk och oplanerad. Men någonstans i kaoset red jag iaf Zagal och det gick super. Han är en så himla mysig häst, eller ponny lite oklart.

Vi släppte även ihop Akilles och Klaus då Akilles blivit mobbad av de andra hästarna han stått med. Han har sett jättedeppig ut, stackarn. Men Klaus tog genast Akilles som sitt barnbarn och de två passadr jättefint ihop. Man kunde verkligen se att Akilles vart jättelycklig :')
Små hoppehästar

Idag var det hoppning/markarbete på schemat. Vi hade en övning på en volt med tre galoppbommar. Chacco gjorde det super så såsmåningom höjde vi mittenbommen lite och han gjorde det hur bra som helst.

Med Cracker ändrade vi avståndet så det blev travbommar då han blir helt galen av bommar. Antagligen pga av hur han blivit riden förut. Men han gjorde det välditt lugnt och fint för att vara Cracker. Lite springande i början men annars gjorde han det mycket fint.

På eftermiddagen kollade jag när arnau gjorde samma övning med Jean-Luc och Katoki!Arnau och Jean-luc

det går bra nu...här kommer bilden... hade västa festen i stallet i lördags tror det var för att idag är det de tre kungarnas dag eller nå liknande. Det var mycket trevligt!

jahapp

hade tydligen laddat upp förra bilden. Så laddar upp denna ist!

Knas

Idag har jag ridit Cracker och Chacco. Vi gjorde precis samma sak som förra gången fast travade lite mer idag. Alltså mycket volter och skänkelvikningar, vi gjorde också skänkelvikningar fast med fel böjning, så hästen är böjd i rörelse riktningen. Det gick mycket bra även med Chacco trots att han sprang lite i traven.

Dagen har varit jätteknas och flummig men det var något jag behövde, ganska mycket.Vet inte om jag redan laddat upp bilden hehe...

God morgon

Sitter för tillfället och gör ingenting. Allt går så snabbt när man är två personer, vilket är skönt. Jag har kommit in i en period där jag läser en massa, igen. Har läst ut The fault in our stars och har nu påbörjat Bitterblue. Har nämligen inga serier att kolla på så då läser jag istället. Börjar dessutom bli sugen på att fortsätta skriva på min bok. Känns skönt att jag har något att göra nu iaf, förut hade jag inte några serier eller filmer, jag hade inte börjat på min bok och alla böcker jag hade med mig var utlästa. Nu är det istället för mycket att göra så vet inte vad jag ska börja med. Fast har det hellre så än tvärt om.
Duktiga hästar i regnet

Idag har jag ridit Cracker och Chacco. Red Cracker på förmiddagen och jobbade med att han skulle vara lugn i skritten och traven. Skrittade mycket på volter och gjorde skänkelvikningar. Han var jättetrevlig när jag själv började jobba och koncentrera mig. Har i ridit två gånger under elva dagar. Crackers trav var lite galen i början men gjorde volter och halvhalter och han lugnade ned sig och fick en riktigt fin trav.

Chacco hade tydligen inte blivit riden sedan jag åkte så ingen visste om han skulle vara galen eller inte. Jag satte på honom sidotyglarna och han var riiiiiktigt duktig. Gjorde mycket halter och övergångar. Han gick i fin form och jobbade jättefint. Han hängde inget i tyglarna alls och gjorde halterba fint. Jag är mycket nöjd med de båda.

Jag ska försöka blogga lite mer. I alla fall en gång om dagen. Ska inte liva något men ska försöka i alla fall.Fick en läsplatta och en objektiv mugg i julklapp så detta är mina kvällar för tillfället...

Back to normal

Jahaja, då vad jag tillbaka. Vaknade 4.15 imorse och det var inte speciellt kul... Nu är jag hur trött som helst men jag får eftermiddagen ledig så jag kan sova och ta det lugnt. Jag känner nu att jag är rätt klar med Spanien men känner samtigt att det är bra att vara kvar och lära sig. Och våren kommer nog gå väldigt snabbt i och med att Liis är här och sedan kommer Maggis också. Det kommer bli varmare snart så det blir nog superbra. Men hade tänkt åka hem i augusti-september först men nu trr jag det blir mitten slutet av Juli. Men vi får helt enkelt se.
Nu ska jag hem och sova för jag är så sjukt trött...
 

RSS 2.0