Lille pappsen

Red Jean-luc och Katoki på eftermiddagen. J red jag bara i skritt, lite volter och skänkelvikning. K gjorde jag samma sak med men jag galopperade lite och gjorde några galoppombyten.

Fick ett brev idag. Pappa fyllet nämligen år och i brevet var en inbjudan till en middag och flygbiljetter. Åker alltså hem 22 mars och tillbaka den 24 mars. Ska bli en massa mys!

katoki


gölligt kort som inbjudan kom i!

Två hästar senare

Nu när Maggis och Jenny är här hinner jag rida två hästar på morgonen. Bla bla och Cracker står då på schemat. Vi stoppar dem först i skritten 25 minuter sedan rider jag 20 minuter på Cracker och under tiden fixar de Bla bla så när jag är klar med den första så lämnar jag honom i någons händer och hämtar Bla Bla. Hinner alltså knappt hoppa av ena innan jag hoppar på andra. Idag gick båda hästarna jättebra. Cracker var lugn i galoppen så jag travade honom lite för att se im han ville söka sig framåt nedåt och han stretchade halsen och alla ryggmuskler jättefint.

Bla bla är lite längre fram i sin utbildning så fokuserade mer på att han ska få bakdelen under sig. Bara tre språng och sedan fick han stretcha ut sig igen innan jag samlade honom återigen osv. Gjorde detta i glopp och trav och han var otroligt fin. Liis har gjort ett jättefint jobb med honom.En bla bla som tycker det är skönt att bli borstad!


fredags
Vänner!

Red Cracker och Jean luc på morgonen. Gick en massa bra. sedan red jag Jean-Luc på eftermiddagen igen men då lektion för Arnau. det gick super, mycket bättre än förra gången. Imorgon åker Liis hem, jättetråkigt, men istället kommer två vänner Maggis och Jenny! Ska bli en massa kul!
Vet inte vad jag ska skriva om dagen förutom att både cracker och Chacco var lika duktiga som igår. Tror jag lägger in lite bilder istället!


antares


jacksonZagal

Mina två prinsar!

Red Cracker och Chacco idag. Cracker var lite galen men helt okej endå! Red sedan Chacco och herregud vilken häst. Han gick såååå bra idag. Jobbade i trav och han gick jättefint sedan jobbade jag över en bom. Han hoppade lungt och fint över den. Jag vet inte vad jag ska säga, han var helt awsome!

Lägger in lite bilder med antagligen jättedålig kvalitet. Sparade dem från fb till mobilen och ja...

Cracker

Tänkte berätta lite om Cracker. Han är en Spansk häst som inte haft det så bra tills han kom hit. Han var stressad och hatade bett över allt annat. Han har inga muskler och krullar bara ihop sig och springer. Det gick inte att göra något med honom då det enda i hand huvud var att det fanns ett bett i hans mun.

Vi bytte för kanske två veckor sedan till bettlöst och han är som bytt. Visst han kan han krulla sig och har fortfarande inga muskler men det går så mycket framåt. Han kan sträcka ut halsen och stretcha i skritten och korsta stunder i galopp. Han springer inte längre i galoppen utan galopperar som en normal häst. Det går att göra volter och skänkelvikningar utan att han småspringer eller går emot handen. Man kan dessutom se att han har ett helt annat uttryck i sina ögon! Det är så otroligt galet att ett bett ksn göra en sådan skada och bara byta till ett bettlöst löser nästan alla problem.


såhär såg det alltid ut förut. Han gick alltid och bet sig i bogen.


Såhär kan det se ut idag, inga långa stunder men det är jättemycket bättre än förut!

Rain all over

Idag regnar det, eller i alla fall för tillfället. Jag jobbar, eller snarare "jobbar", eftermiddag idag. Typ den mest avslappnade eftermiddagen någonsin. Men det är skönt. Under min lediga tid har jag städat mitt rum och lägenheten samt kört en massa tvättmaskiner så har nu en massa ren tvätt.

Har en lite rolig sak att berätta. Denna vecka som kommer eller veckan efter det så ska vi åka och kolla på en häst som ägs av en vän till Arnau. Det är ett sto som är till salu, dock ska vi inte köpa henne men jag ska få ha henne som "min" och tävla henne lite smått i hopp om att hon hittar en ny ägare. Ska bli jättekul att se vad det är för en liten häst!
Idag har vi busat

haha ja låter bilden tala för sig själv. Men kul var det! Kan säga till er som inte vet vilken häst det är att det är herr Jean-luc hingst!
två små svarta och en vit

Red Cracker, Zagal och Jackson idag. Cracker skrittade jag bara med och tränade på att vata lugn. Det är svårt med Cracker men han var duktig. Sedan red jag Jackson, mest skritt men lite galopp och han gick superbra, är helnöjd. Dock vart det lite stopp i mitten för en liten tjej som red ramlade av och svimmade och behövde oka ambulans till sjukhuset. Men jag tror det gick bra iallafall.

Sedan red jag Zagal och var såå duktig. Red mycket galopp och övade samling och att öka galoppen men behålla formen och det gick superbra!
Lägenhet......

Denna dag natt kväll har jag varit i Arnaus föräldrars hus då vår lägenhet bestämde sig för att brinna upp. Haha okej inte riktigt men vi hade en lite kabelbrand eller glöd som kunde bli brand. Vi kunde inte ha elen på för det var farligt så ja. Då hamnade liis och jag här. Idag är min lediga dag så ska snart åka tillbaka till lägenheten då det snart är fixat.glöööd
RSS 2.0