Hoppar Chacco

När mina kära föräldrar var här för... vet inte ens. De var här innan jul i alla fall. Jag hoppade då en dag och de filmade. Tänkte nu visa den filmen, hehe. Lite sent men i alla fall här är den!
 
 

myys

Igår var veterinären här och kollade på dixie. Hon hade några problem med rygge som behövde kollas och sedan hade hon en knöl på mulen som var lite oklar vad det var. I ryggen fick hon några shots av medicin och sedan tömde vi knölen på mulen. Riiiktigt äckligt var det... lägger in en bild!

Red Chacco och Zagal också och båda var superduktiga. Chacco kunde t.o.m öka och korta galoppen lite :') så stolt över min pojkis. Idag var det en person och provred Bla bla för ev köp
och imorgon åker sahara. Alla hästar försvinner nu känns det som :(innehållet i Dixies knöl! såg lite ut som frosting!

Gla' påsk

Var ledig igår och idag em. Jag har chilljobbat nu på morgonen. Det har inte varit så mycket att göra alls. Fick en påskpresent från Arnaus föräldrar, de gillar att ge presenter till de som jobbar. Fick en julklapp i julas också!

Afrodite fick pröva att gå i skritten idag och det gick bra. Hon var lite förvirrad först men nu går det superbra!


ny hästDetta är Afrodite. Hon kom i fredags hela vägen från Sverige!

crazy day

Idag har det varit helt galet. En massa folk är här och det var varit lektioner och clinics hela dagen. Jättekul men jag är helt död. Jag håller koll på allt och alla samtidigt som jag rider hästar och ja, galet men roligt. Mitt huvud är jättetrött, oklart om jag ens hinner hem innan jag somnar...
Duktig Cracker

Red Cracker nu på morgonen. Arnau hade lektion för Anna, Alvaro och Eduard så jag hoppade in i den. Hade en så otroligt bra känsla. Cracker gick jättebra! Kan inte förklara men det var jättekul och jag kände verkligen hur jag kunde inverka om något hände. Det var helt underbart. Idag blir det stanna här över lunchen, åker nog till donken. Sedan i eftermiddag kommer det en massa personer och hästar hit. Det blir kuligt :D

Två bilder togs också!

Underbart

Var på stranden igår då det var 24,5 grader ute. Jätteskönt var det, går i t-shirt hela dagarna nu. Dock tycker de som bor här att jag fortfarande är blek... jag som tycker jag har fått en massa färg :(

Red Chacco Bla Bla och Cracker idag. Alla tre gick helt underbart. De var lugna och fina och gjorde alla övningar galant. Mina tre galningar är inte så galna längre.

Denna vecka har alla barn lov så det kommer några personer med sina hästar hit för ett miniridläger. Och onsdag-torsdag kommer det en ny häst hit, det blir spännande!


Skönt väder

De senaste dagarna har jag gått runt i t-shirt. Jätteskönt men värme :') Rider hästar precis som vanligt, främst Cracker Bla bla och Chacco. Alla tre går superfint just nu. Red de tre igår och alla gick perfekt, eller perfekt för att vara dem.

Sover dock dåligt igen och när jag väl somnar drömmer jag en massa konstiga drömmar... jag hoppas det går över snart.Här bor jag

Lite bilder på området jag bor i!
 
 
 
 
Ja, det bor en massa katter här.
 

Något jag alltid velat lära mig

Hur länge som helst har jag velat lära mig att måla/rita. Försökte för kanske tre år sedan, gjorde tre bilder och gav sedan upp. Men nu har jag bestämt mig för att verkligen sätta mig in i det. Har redan ritat två bilder och är helt okej nöjd. Finns en massa att peta på men over all, nöjd. Ska i eftermiddag kolla lite tutorials på olika saker så jag kan bli bättre. 
 
Igår var jag ledig och städa en massa. Städade hela köket, alla lådor och skåp och körde två tvättmaskiner. Idag ska jag inte göra så mycket antagligen köra två till maskiner. 
 
 
 

Del 2 En pigg häst

Tidigare har jag pratat om ridning av En lat häst. Nu kommer del två, om en pigg häst. Problemet med pigga hästar är, att de är pigga. Många ryttare i denna situation vill då bromsa hästen då den går för mycket framåt, och det är inte något fel med det. Utan felet är hur man bromsar hästen. Det normalaste och vanligaste är att man bara tar i tyglarna så saktar hästen in. Visst går det men vad som händer då är att du förlorar all energi som hästen har i bakdelen. Precis som man måste hålla kontakten med en lat häst när man ber den gå framåt så måste man hålla om den pigga hästen när man ber den sakta in. Bara för att hästen är pigg så betyder det inte att den automatiskt går framåt med bakdelen.

 

Precis som med den lata hästen så är det jättebra med övergångar och att länga och korta gångarterna. Detta gör vi för att hästen ska vara lyhörd både framåt och bakåt. Med den lata hästen är det enklare att jobba detta då den inte har speciellt mycket framåt driv och vi får känslan av att vi har kontroll. Dock så kan den pigga hästen gå för mycket framåt utan att vi vill det och vi känner på direkten att kontrollen inte är där. Det man måste göra är då att börja i skritt, se till att få kontrollen över skritten och sedan kan man trappa det uppåt. Börja med små hjälper och om det inte funkar så måste du fråga på ett annat sätt. Om inte hästen lyssnar på din skänkel så var inte rätt att använda den lite hårdare eller ha ett spö, även om hästen är pigg. Om du får hästen att arbeta och lyssna på dig kommer den inte kolla på annat eller springa iväg.

 

Det måste också gå att kunna stoppa hästen. Det bästa sättet att göra detta på är att först hålla om med skänkeln. Se till att du fortfarande har bakdelen med dig, sedan tar du ett djupt andetag och tänker ”avsaktning”. Du rätar på dig och kramar om tyglarna. Inte dra i hästens mun eller ta tyglarna mot din mage, utan bara krama om dem. Om detta inte funkar så gör du om det fast lite tydligare. Se till att ha tålamod, det kan ta ett tag innan hästen förstår. Du kan också använda rösten för att förtydliga lite extra. Öva många avsaktningar och kortningar och se också till att hästen svarar för din skänkel när det är dags att gå framåt igen.

 

Detta låter otroligt lätt, vilket det inte är. Jag har ridit lite på detta sätt innan men inte såhär extremt. Jag börjar nu, efter 9 månader, att förstå hela systemet och det börjar sätta sig i huvudet och musklerna. Såklart går jag tillbaka till gamla vanor ibland men inte lika ofta längre, och då rider jag 4 hästar per dag. Det är otroligt svårt att lära om sin ridning men genom att verkligen träna och även ha någon att träna för så går det lättare. Jag hoppas de två texterna gjorde nytta för någon och var i någon form intressanta. Säg gärna till om jag ska skriva om något annat så ska jag se vad jag kan göra!

 

 

RSS 2.0