Nu har jag endel att göra...

Vart så att jag åkte till Barcelona igår istället för i fredags. Var jättekul och såg en massa fina hästar och duktiga ryttare. Bland annat Roffe som kom trea i en av tävlingarna. Nu har jag över 700 bilder att gå igenom och redigera.
Nu har jag att göra...

Vart så att jag åkte till Barcelona igår istället. Hade med mig kameran och vart vääääldigt mycket bilder... Vart en jättehärlig dag med mycket fina hästar och duktiga ryttare. I laghoppningen kom Sveriges lag delad femma med Spanien. Sedan i individuella tävlingen kom Roffe trea. Jättekul att vara där och se det!Nu har jag endel att göra bilder kommer om typ 100 år...

Barcelona

Jobbar förmiddag idag då jag ska till Barcelona i eftermiddag. Jag och Arnau ska nämligen kolla på hästtävling. Det är ett event nu hela helgen i Barcelona, typ som globen hs, gbg hs och så vidare. Ska ta med kameran men vet inte hur mycket möjlighet jag får att fota eller hur bra platser vi har. så kanske kommer bilder såsmåningom.
Lillhästen

Red som sagt Bla Bla igår. Han var helt galen bara kutade runt bockade och kickade. Oklart vad som tog åt honom men vi får se om det är bättre idag. Sedan red jag Cappuccina istället för Zagal och det gick superbra! Är helnöjd med den lilla damen. Eller dam och dam hon är bara fyra år men i alla fall...
7.50

Varje kväll ställer jag klockan på 8.00. Men jag vaknar alltid 7.50 av att grannarna går upp och väcker sina barn. Bara 10 minuter ifs men man hinner precis somna om för att sedan behöva gå upp av klockan igen. Jätteirriterande...

Igår red jag chacco. Vi hoppade lite då han väldigt lätt blir trött på dressyren. Hade ett rättuppstående på ena långsidan och en oxer på den andra. I början sprang han som en galning och bara slängde sig över hinderna. Då gjorde vi så att jag travade fram till hindret och på vägen fram gjorde jag avsaktningar till skritt och sedan tillbaka till trav igen. Detta för att han skulle lyssna på mig. då gick det verkligen jättebra och han hoppade med hela kroppen!

Efter det red jag Bla Bla. Han var lite smått galen men efter en stund så gick han faktiskt riktigt fint. Körde bara skritt och trav. Idag ska jag rida Zagal och efter det blir det antingen Chacco eller Bla Bla vi får se. Tror det blir bla bla då chacco blivit riden tre dagar i rad nu.
Nerv...

Hade en jätteskön eftermiddag igår så nu har jag laddat om mina batterier. Dock så funkar inte min vänstra arm som den ska idag utan den gör ont och kan bara röra den på ett visst sätt. Tror jag har klämt en nerv eller något, får hoppas det blir bättre snart. Igår var Arnau på en träningstävling med Katoki och det hade tydligen gått jättebra så det var ju skönt. Blir nog en riktigt häftig häst detdär med lite jobb.

Idag ska Jean Luc komma hem från operation av sitt öga. Ska bli intressant att se hur ögat ser ut nu. Vet dock inte exakt tid han kommer tillbaka. Får se helt enkelt.


här spenderade jag mim otroligt sociala söndageftermiddag...

Perfekt

Är ledig i eftermiddag då det är söndag. Ska bli otroligt skönt att bara vara ensam och sova, kolla serier och äta. Var en månad sedan jag hade en helt ledig stund för mig själv. Mormor och Linnea var ju här och ville träffa mig när jag var ledig och igår var jag i salou. Så en ledig halvdag för mig själv blir perfekt.
Idag är det min födelsedag

Oklart hur dagen firas men något kul hittas det nog på!Fick ett fint brev på posten med detta söta halsband från min fina Pia <3

Vill du jobba i Spanien?

Har du gått ut skolan och vet inte vad du ska göra? Har du erfarenhet av hästar och tävling? Då finns just nu ett jobb för dig här i spanien.

Pratade med arnau nyss och han befinner sig på en jättefin hästgård. De söker en person som kan jobba där med att hjälpa till att rida hästar. Det är ingen mockning eller annat sådant arbete utan hjälpa till att rida alla hästar och även att förbereda hästar för att ridas av andra. Tjejen som har gården tävlar mycket och upp till Grand Prix nivå. För mer information lämna en kommentar med din mail eller att du är intresserad så ska jag genast prata med arnau!
Lugn dag

Har inte så mycket att göra idag. Klockan är snart 7 och jag ska tömma skrittmaskinen och rida Chacco på resterande två timmar. Inte så stressigt alltså. Tänkte passa på att svara på lite frågor undertiden.Haha nja, han har egentligen ett namn. Men någon har tappat bort hans papper. Tror det var förra ägaren så ingen vet vad han heter. Därför kallas han just nu Bla Bla, men han borde egentligen få ett riktigt namn...Har skrivit ett inlägg om detta men kan dra det lite kort. Jag ser ingen större skillnad. Visst är det skillnad mot hur jag red hemma men det finns helt klart folk som rider såhär i sverige också. Jag tycker väldigt mycket om detta ridsättet och att de rider ganska komplicerade övningar. För mina tränare hemma var galoppombyte något som man inte gjorde. Det var inte en del av träning, medans här år galoppombyte något man gör i uppvärmningen. Nu säger jag inte att det inte är såhär på andra ställen i Sverige men om jag ska jämföra med vad jag upplevt.Hejsan! Vad kul att du gillar bloggen ! Jag tror absolut inte det ska vara några problem att jobba utomlands även fast dina betyg inte är så bra. För mig spelade det ingen roll alls. Hoppas du hittar något bra ställe att vara på!Så fort jag kan sätta en kamera i handen på någon när jah rider Bla Bla ska ni få det!


Äventyrarna

Idag har jag och Catoki varit ute på en liten uteritt. Det var mycket härligt. Kommer jobba ensam hela dagen då arnau är iväg och gör lite saker, bland annat hälsar på Jean Luc som fått sitt öga opererat. I eftermiddag ska jag rida Chacco om jag minns rätt. Blir nog ett lite lätt pass bara.

Jag ska strax börja ta in hästar från hagen och sedan ska jag ner till Salou för att säga hejdå till mormor som åker hem idag.
Fina hästar

Förlåt för dålig bloggning. Vissa delar av mitt liv går emot mig just nu men jag försöker hantera det.

Idag red jag Antarez. Gick väl helt okej. Första gången jag red honom och det var lite komplicerade övningar men det gick inte dåligt i alla fall. Arnau red Bla Bla idag också och jag kollade på. Bla Bla börjar bli en riktigt fin dressyrhäst nu :')
Gå hem

Har precis slutat för dagen. Det är så mörkt när man åker hem nu :( vintern börjar väl komma... Men det är fortfarande varmt och jag slipper snön så det är skönt!

Red Chacco idag, barbacka. Övade på övergångar och bommar. En övning vi gjorde var att trava över två bommar sedan skritta några steg och efter det trava över tre bommar. Jag trodde inte vi skulle klara det men det var inga som helst problem. Vart jättestolt över lillhästen :') han är mycket bättre när man rider barbacka. Han har dessutom fått ett nytt supersnyggt träns. är helt kääär!
Monday

Idag var det en helt vanlig förmiddag. På eftermiddagen red jag Zagal och Bla Bla.

Zagal och jag hoppade lite. Det gick faktiskt jättebra. När man rider hästar som Bla Bla som inte kan så mycket så är det inte lika lätt att känna att man utvecklas. När man sedan rider hästar som Zagal som verkligen kan så känner man hur man utvecklats. Så det känns ju skönt att jag har utvecklats.

Men Bla bla red jag lite lätt på banan. Övade galoppfattningar och han gjorde det super. Han har ofta kickat i fattningen men idag lyckades vi göra en fattningen i varje varv utan att han kickade. Efter det avslutade jag eftersom han varit så duktig.
Här hänger jag idag

Imorse red jag bla bla och det gick superbra! En av de bästa gångerna hittills. Han lyssnade super på mig och drog ingenting alls. Superhästen!

Är ledig nu på eftermiddagen så den spenderar jag på stranden med mormor min.
HjertaTycker om honom väldigt mycket <3

Duktiga

Igår eftermiddag red jag Bla bla och Zagal själv på ridbanan. Bla bla var superfin i vänster varv. Gick som en klocka! Men i höger varv var han som en helt annan häst. Sprang, var jättestark och kickade mot skänkeln. Men det är bara att träna på och blir inget bättre får man nog kolla om något är fel. Än så länge jobbar vi i alla fall på i höger varv och hoppas det blir bättre.

Zagal var också superfin igår. Har inte riktigt klickat med honom. Har mest tyckt han är jobbig och ja jag har inte gillat honom. Men det gick jättebra att rida igår och jag tror nog att jag börjar gilla honom lite i alla fall!
bildbomb

Det gick superbra att rida Chacco i förmiddags. Tjejen som skulle rida med mig kom aldrig så red en kort lektion själv istället. Den gick ut på att han skulle lyssna på mig och inte springa själv i galopp. Så galopperade kanske 5 minuter i varje varv och det gjorde han super i både cirklar och på rakt spår. Eftersom han var var så duktig så var vi klara efter det. 
 
Nu ska jag rida Bla Bla och sedan Zagal. Medans jag gör det bjuder jag på en del av de bilder jag tog i söndags.
 
 
 
 

Liten gul häst

Idag har jag ridit Cappuccina. Har inte ridit henner förut heller. Arnau hade lektion för två tjejer som inte kunde jättemycket så jag red först så red de efter mig på ett led. Det gick jättebra faktiskt hon lyssnade super på mig. Nu ska jag rida Chacco i ytterligare en likadan lektion fast med en tjej som kan ännu mindre. Blir inte så seriöst alltså. Kanske lika bra då jag fortfarande inte kan ha sadel!
Igår

Skulle rida ut på Bla Bla igår men det tyckte inte han var en bra ide. Han var jättejobbig ville inte gå framåt och började ställa sig på bakbenen. Allt var jättefarligt och skulle äta upp honom. Så red lite på banan istället. Tror jag får ha led sällskap som kan gå före honom nästa gång!
Sahara

Idag har jag ridit på förmiddagen. Red Sahara, har aldrig ridit henne förut men hon var riktigt rolig att rida! Hon spände sig jättelätt i nacken när man tog i tygeln så jag red på halvlånga tyglar. Hon slappade av helt okej i både skritten och traven. Hon började jobba med hela kroppen och börja med lite böjning på nacken. Galoppen var dock inte speciellt bra och avslappnad. Hon hade huvudet i vädret nästan hela tiden dock var galoppen otroligt bekväm!
Uteritt

Skulle egentligen ridit Chacco på banan idag. Dock såg jag att han hade skavsår av sadelgjorden så blev ingen ridning av honom idag. Red Bla bla på banan istället och det gick super. Han tar galoppskänkeln direkt nu och vissa galopper var han riktigt samlad och jobbade fint med bakbenen! Lite stark var han och drog iväg ibland men han lyssnade när jag tog tillbaka honom. Nu ska jag rida ut på chacco istället, barbacka. Underbart!
my love

I och med att mormor och syster kom hit kunde de ta med lite saker jag behövde. Och lyckades övertala pappa att skicka med min kamera :') Har redan tagit bilder på hästarna igår ska redigera dem och sedan åker de upp på bloggen. Kan göra bättre presentationsinlägg på alla hästar nu också när jag har ordentliga bilder!
Tidig födelsedag

Eftersom min syster åker hem på onsdag så firade vi min födelsedag igår. Åt middag tillsammans och fick lite presenter. Det var mycket mysigt. Jag och Linnea hängde på stranden också en stund och vattnet var jätteskönt! Idag kanske de kommer hit för att se gården och vart jag bor. Annars är det vanligt jobb idag också.


You look like crap

Har fått höra denna mening två gånger denna vecka av min chef, haha. Första gången i tisdags där jag mådde crap också och andra gången igår. Hade haft världens sämsta ridpass på chacco och tydligen var jag likblek och ja såg sjuk ut. Vi pratade en stund om varför det kunde vara så och så kom vi på att jag stannat i stallet under lunchen. Det går av någon anledning sämre på eftermiddagen när jag stannar i stallet. Antagligen får jag inte vila ut ordentligt under eftermiddagen, få min ensamtid som jag behöver. Så det var antagligen den anledningen. Ska se till att inte stanna så mycket i stallet om jag inte behöver. Ridpasset igår var inte roligt alltså. Han for runt som en galning med mig på ryggen. Mitt huvud någon annan stans gud vet vart. Men efter två snack, de två andra i gruppen hade lika dåliga dagar som jag, så gick det väl något okej. Fick okej galopper i båda varven utan att han stack någon annan stans på ridbanan. Så slutade med en okej känsla i alla fall.

Idag blir det inget speciellt på förmiddagen utan det är mest fokus på att hästarna ska röra på sig. Men då vi är två personer för tillfället, Anna är här tills på tisdag, så går det jättesnabbt. Får se om vi gör något annat på förmiddagen också.
Funkar inte riktigt som det ska

Fröken förvirrad var det här ja, här går och och tänker att det är väl typ tisdag idag. Eller? Klart det är torsdag, jag har helt förvirrat dagarna, tror det kan bero på att jag fick ledigt onsdags förmiddag. Men eftersom det är torsdag idag betyder det att min syster och mormor kommer imorgon redan. Ska bli jättekul att träffa dem igen, dock kommer de sent på kvällen så får se de på lördag. Ska tydligen regna endel dock så får väl se vad vi hittar på för något. 
 
Red Bla Bla i förmiddags, gick faktiskt jättebra. Red med två andra hästar, han blir ofta jättejobbig och lyssnar inte alls när man rider med andra hästar. Idag skötte han sig super lyssnade jättebra på mig. Jobbade med övergångar och böjda spår. I eftermiddag tror jag det blir lite hoppning med Chacco. Var ett tag sedan vi hoppade så ska bli kul att se hur det kommer gå. 
 
 

Back to normal

Idag vad jag ledig på förmiddagen. Mådde så sjukt dåligt igår, hade världens huvudvärk. Mådde dock jättebra tills igår. Tror det berodde på att Arnau var borta och jag hade det mesta ansvaret för hästarna och hålla koll så jag kände att jag inte kunde må dåligt eller bli fysiskt utmattad. Men dagen Arnau kom hem släppte det ansvaret och ja, jag var sjukt trött och folk sa t.o.m att jag var blek i ansiktet, hehe.

Så jag sov ut imorse och nu är det super igen! Red Bla bla och det gick jättebra, vi har en plan för honom nu. Ska berätta mer när jag har tid. Red sedan Chacco och det gick också jättebra, otroligt skönt. "Red" också Rapunzel. En av de tre småhästarna, fuxen. Hon kastade nämligen av sin ryttare och därför vart jag uppkastad för att få henne att inse att så gör man inte. Var lite svårt att använda skänklarna dock då mina knän var där mina smalben borde varit men gick helt okej. Ska rida henne och Clyde lite då och då mellan barnen rider så det rids ordentligt.
Fullt upp

Då jag jobbar halvdag nu i helgen måste jag hinna klämma in en heldag som en halvdag. Lite smått stress och så vidare men det har gått förvånansvärt bra. Tog med datorn till stallet för att kunna buffra några filmer till i eftermiddag. Kalle och chokladfabriken och de fyra pirates of the carribean borde räcka!
RSS 2.0