Rutiner

Ibland, som idag, får jag känslan av att göra något roligare. Eftersom mycket är i rutin här så blir det ibland att det kan kännas tråkigt då man gör vissa saker varje dag. Men ska rida Bla Bla snart så då blir det nog lite äventyr.

Igår red jag Cracker och Bla Bla med båda övade vi lite bommar med. Det gick superbra och till och med Bla Bla tog det lugnt även fast vi delade banan med en annan häst. Cracker var lite galen över bommarna först och tyckte de såg ut som galoppbommar, vilket inte var fallet. Men efter en liten stund och lite tålamod från min sida så kunde han skritta över dem på långa tyglar! Kändes mycket bra.
Rida storhäst

Igår red jag Chacco, Cracker och Katoki. Jag hoppade med både Chacco och Cracker. Chacco känns riktigt bra just nu. Han börjar fatta vad vi begär av honom. Han hoppade riktigt bra, är supernöjd. Cracker har inte hoppat så mycket och tror just nu att hoppningen går ut på vem som kommer snabbast över hindret spelar ingen roll om vi tar med oss hindret eller inte. Men han gjorde några fina språng och efter det slutade vi. Med honom gäller det att hoppa lite men ofta för han blir väldigt exalterad och slutar lyssna om man hoppar för mycket.

Efter det red jag Katoki. Egentligen skulle Arnau rida honom men han frågade om jag ville rida Katoki istället och det ville jag såklart. Mest lite stretching i trav och galopp. Det gick helt okej för att vara första gången jag rider honom serriöst. Tror jag ska rida honom lite oftare, vilket såklart är jätteroligt!Har påbörjat städning av lägenheten. Det är inte så stökigt egentligen bara lite småpyssel!

4 dagar

Då börjar en ny vecka. Morgonen har varit helt okej. Dock blir det väldigt varmt på dagen nu då vi ställt om klockan, men jag klagar inte. På fredag kommer mamma, pappa och bror hit. De stannar tills onsdag och jag har hela helgen ledigt så något kul hittar vi nog på!

I eftermiddag tror jag hoppning står på schemat. I alla fall med Chacco, får se hur det går.
Duktig

Red Bla Bla för en liten stund sedan. Det gick superbra! Han kan när han vill (och när han är själv på banan). Nu tar jag helg vilket betyder lite tomt på bloggen.
Var det inte helg nyss?

Idag är det fredag, känns som att det nyss var helg. Men jag ska inte klaga. Har ridit zagal idag, gick väl helt okej. Blir trött på honom och mig ibland för ena dagen kan det gå huuuur bra som helst och nästa går det bara åt skogen. Vet inte varför... Men men, nu ska jag rida Bla Bla. Det var ett tag sedan så får se hur det går!

Idag har far min beställt biljetter åt mig när jag ska hem i jul. Så 23 december åker jag till Sverige och åker tillbaka 3 januari. Blir super tror jag!
Så kan man också göra!

Hoppade Chacco idag och det gick suuuuperbra. Är så himla nöjd med honom. Blev lite studs och han gjorde det galant. Skulle önska att han var lite kvickare men man kan ju inte få allt.

Efter det var det meningen att jag skulle rida Cappuccina med en annan tjej som skulle rida Dolceta men tjejen kom inte så jag fick rida själv. Arnau frågade om jag ville pröva hoppa henne och självklart ville jag det. Hon har inte hoppat så mycket förut och de gånger hon gjort det har det mest varit ett kliv eller så har hon dragit med sig hela hindret. Började med att styra mot studsen med två hinder. Hon hoppar det första men slänger sig åt sidan på det andra. Det var okej men sedan kör hon en av sina berömda bocknigar där hon bockar högt så man åker upp i luften och undertiden väljer hon bort huvudet och skruvar kroppen på något konstigt sätt så när man sedan ska landa så är inte hästen där. Satt bara och skrattade... Sitter man kvar i en sådan är man riktigt skicklig. Första gången jag ramlar av här och första gången på jättelänge jag ramlar av. Minns inte ens senaste gången. Men efter det skötte hon sig jättebra och hoppade superfint!
vampyshästen

På morgonen har jag tagit upp hästar till hagen och hjälp Arnau att fixa de hästar han ska rida. Skulle hjälpa honom hålla i cracker medans han hoppade upp och då passar Cracker på att bita mig i armen. Det blödde inget men tror han tog tag i en nerv eller nå för det stråladr i hela armen och så fort jag nuddade där han bitit så gjorde hela underarmen jätteont. Fick nån gel på och ett skyddande bandage och nu är det mycket bättre! Ska rida Chacco och Cappuccina i eftermiddag.


Ny vecka

Då börjar vi en ny vecka då. 11 dagar kvar tills mor, far och bror kommer hit. Det är även dax för mig att börja beställa biljetter inför hemresan i jul. Inte så långt kvar nu. Inget speciellt händer denna vecka som jag vet. Eller jo om det går som planerat ska vi ta och fixa och fota några av ponnyerna till hemsidan. Vi får som sagt se, vanligtvis ändras planerna eller så glöms det bort. Nu ska jag och äta lunch med Arnau och Miguel hörs!
Dumma app

Jag har försökt blogga i förrgår och igår men det gick inte för appen ville inte funka... Får se om det går nu. I alla fall igår var jag ledig och i fredags red jag ut med Nadia. Hon på Zagal och jag på Chacco, mycket trevligt. Efter det red jag Bla Bla lite och han skötte sig fin fint.

Igår städade jag lägenheten, är nästan klar. Sedan kollade jag en massa filmer och var även ute och tog en promenad. Hade med mig kameran och tog lite bilder vid fågeldammen. Vart helt okej bilder, de kommer upp någon dag i framtiden...


Lite uppdatering

I förrgår red jag Chacco Zagal och Cappuccina. Med de två förstnämnda hoppade jag och båda var riktigt duktiga! Är mycket nöjd. Med Cappuccina blev det lite jobb över bommar och även hon skötte sig fin fint. Igår red jag katoki och Jean Luc då arnau var borta. Skrittade på långa tyglar men hade också fått tillstånd att trava lite över bommarna från dagen innan. Inga problem alls de travade över så fint så.

Idag är det fredag så det är väldigt skönt. Jag gillar mitt jobb men helgerna är mycket välkomna som tid att vila upp sig på.
Utvilad

Jag vaknade imorse runt sju och vad jättepigg. Kände att jag hade sovit så otroligt bra inatt! Så nu är jag ordentligt utvilad. Vet inte vad det beror på dock...

Jag är dock trött på mina grannar. vet inte om det är dem som bor bredvid mig eller under mig. Men de vaknar tidigare än mig och deras barn börjar alltid skrika och banka och prata jättehögt. Tror de leker med basketbollar eller något för det låter som bara den. Jag är inte den personen som är jättekänslig för ljud men detta är helt otroligt. Vaknar jag av ljudet så är det omöjligt att somna om igen..."Jag ska gifta mig med min säng" om jag inte har fått översättningen helt åt skogen.

Zagal och Chacco

Har ridit Zagal och Chacco idag. Chacco gick faktiskt väldigt bra, är mycket nöjd med honom. Han lyssnade mycket bra på skänkeln men stannade också när jag bad honom. Det brukar vara att han antingen lyssnar bra på skänkeln och inte stannar eller är jätteseg men stannar när jag ber honom. Med Zagal är jag lite missnöjd dock. Det står hinder på banan som ha tyckte vi skulle hoppa och när jag ska nej vart han lite arg på mig vilket gjorde mig lite irriterad på honom och allt kaosade ihop. men jag tog några djupa andetag och lugnade ned mig och vi avslutade med en helt okej känsla i alla fall!
Saknar

Nu till hösten börjar alla fina höstbilder dyka upp på instagram. Det är något jag saknar en massa, här blir det inte höst på samma sätt... i alla fall inte ännu. Dessutom har ni en så sjukt fin höst. Har tagit bilder på ett och samma ställe de tre tidigare årstiderna. Alltså vinter vår och sommar, denna höst hade varit perfekt att ta den sista bilden. Men får hoppas att nästa höst blir lika fin.
Lagom

Idag är det perfekt väder ute. Det är lite för varmt med en långärmad tröja men lite för svalt med en t-shirt. Men börjar jag då promenera med hästar fram och tillbaka är en t-shirt precis lagom. Det är runt 20 grader och blåser lite lagom.

Är precis klar med förmiddagen så ska hem och äta något sedan se en film eller sova lite. Lagade baconlindad kyckling igår och hade potatismos till det. Fy vad gott, jag har ätit för mycket halvfabrikat på senaste tiden... Blir mer hemlagat kan jag säga nu!

Det var lite smått kyligt i helgen... Inte okej alls.

eh ja...

Jag ber så mycket om ursäkt för min otroligt dåliga bloggning. Det är bara det när det händer samma saker varje dag blir det inte så kul att blogga tyvärr... Tänkte i alla fall bjuda på lite bilder jag tog när Arnau hoppade igår. Jobbar bar anu på förmiddagen då jag är ledig i eftermiddag så kan nog inte påstå att det kommer bli bättre bloggning idag.
 
 

På äventyr

Nu på förmiddagen har jag ridit Chacco på en uteritt. Det var superhärligt, något vi båda behövde. Vädret vad lagom varmt och solen sken. I eftermiddag ska jag skritta Jean Luc och katoki och sedan ska jag rida Cappuccina.


rida häst

Igår red jag Chacco, Antares och Sahara. Alla gick faktiskt jättebra. Chacco skötte sig super och lyssnade på mig. Har kommit fram till att jag verkligen måste kolla vart jag ska för annars springer han iväg...

Antares är superrolig att rida då han är så utbildad. Han är som en liten leksak. Du bara sitter där och säger vad han ska göra så gör han det perfekt. Gjorde lite galopp i en åtta med fina samlade galoppombyten.

Med Sahara så var det fokus på att hon ska gå fram för skänkeln. I början var hon lite trög men efter ett tag behövde jag bara nudda henne så flög hon nästan iväg i em superfin trav. Samma i galoppen, hon tyckte det var då roligt. Hon taggade som bara den, sötnosen.
höst

Nu börjar hösten komma hit också. Jag har fått börja sova med täcke och hade till och med mössa imorse. Fast ganska skönt att inte ha det så fruktansvärt varmt iaf...

Jag red nyss Zagal och det gick fin fint. Över förväntan, och vi gjorde något jag drömt om länge. Vi red en åtta i galopp och gjorde galoppombyte när vi skulle byta galopp. Inget svårt för Zagal och kanske inget speciellt så men det var något jag länge velat göra. Nu ska jag rida Chacco får se vad jag hittar på med honom.
crazy day

Började dagen med att åka och hämta "min" bil hos mekanikern. Så kom inte till jobbey förrän 10. Alla hästar skulle till hagen idag så tog ganska långt tid. Dock fick nästan alla stanna kvar där under lunchen då det var svalt. När jag kom tillbaka vid fyra började jag ta in hästarna. Vid fem hade jag bara två rundor kvar och då kom Paki och hjälpe mig så behövde bara gå en gång. När vi går upp till hagen börjar det småregna, och när vi ska börja ta ned dem så öppnar himlen sig. Fy vad blöta vi blev.

Dygnsura både vi och hästarna, skyndar vi oss ned och under tak. Kallt var det så jag bestämmer mig för att utnyttja solariumet! Där står jag och värmer mig tillsammans med Pa. Såg nog rätt kul ut... Men skönt var det! Det fortsatte regna så kunde inte rida utan smörjde alla sadlar istället. Mitt i allt så bestämmer en blixt att slå ned i stallet. Dock är hela stallet av trä så inga problem så. Däremot slår blixten ut strömmen, men bara i någon sekund så det var ingen fara.

Själv älskar jag sånthär väder så för mig var det inga problem. Får se hur det blir med banan imorgon dock...
Liten hest

Red som sagt Cappuccina idag. Tycker om henne mer och mer för varje gång jag rider henne. Superrolig häst, tror hon kan bli rilig att hoppa med också. Dock är jag lite lång men väger inte så mycket så jag kan rida henne ibland iaf!
Trött

Råkade publicera ett tomt inlägg... bra där Sanna. I alla fall, arnau är i tyskland just nu så är själv tills på fredag. Ska skritta hans hästar och om jag hinner kan jag rida vilka andra hästar jag vill. Igår red jag Bla Bla och han skötte sig faktiskt väldigt bra. Idag tror jag jag kommer rida cappuccina.

Hovslagaren var här imorse och skodde massa hästar. Bla Bla hade som jag trodde strålröta, eller jag visste, jag har aldrig sett så dåliga hovar. Så vi fick salva och skötselråd som vi ska följa nu. Blir nog bra tillslut!


Oct. 02, 2013


RSS 2.0