Karta

Detta är då en karta på hur området ser ut. I den lilla staden där jag skrivit lägenhet, ligger min lägenhet. Än vet jag inte vart. Ska bli spännande att se hur den ser ut, det jag vet är att den har tre sovrum mer vet jag inte. I alla fall, den illgröna linjen är då hur man åker till gården. Det tar två minuter med bil enligt han som har gården och fem enligt google, så vi får se. Det är iaf runt 2 km. 

100 dagar kvar

Idag är det 100 dagar kvar tills jag åker till Spanien. För detta tillfälle har jag gjort min första videoblogg. 
 

Kamera

Min far kom hem från Japan häromdagen. Och hem med sig har jag en kamera! En ditigal kamera. Kommer alltså inte ha med mig systemkameran så får klara mig med denna. Men det ska nog gå bra. Gjorde i samband en egen youtubekanal för mina filmer jag filmar i Spanien. Klickar ni här så kommer ni till den. Just nu är den relativt tom dock. Håller på att småpyssla, går inte som jag vill men orkar inte bråka med den just nu.
 
Kameran är helt okej och jag håller på att pyssla med den. Vill lära mig så mycket som möjligt innan jag åker. Är lite smått ledsen över att systemen inte åker med, men jag vet egentligen inte hur mycket serriöst jag skullle fotat, lär bli mest jobb. Dessutom är denna lättare att ha med sig och den kan dessutom filma, vilket inte systemen kan. Så det blir nog bra i alla fall!
 
Nu funkar det också att klicka på yt ikonen i menyn!
 
pappa har varit i japan. och så kommer han hem med en kamera! Har testat den lite och tycker den funkar super. Det är denna jag kommer ha med mig till spanien. Tyvärr kommer inte systemen hänga med men ska försöka förstå mig på denna kamera så mycket som möjligt nu innan jag åker.
bästa pappa

Biljetter

Min familj kommer åka med ner och vi kommer ha em minisemester i Barcelona innan dem skjutsar ned mig. De kommer lämna mig och sedan åka tillbaka till Barcelona och vara där några dagar ifall jag efter två dagar skulle känna att det inte känns bra alls så kan jag åka med dem hem.
 
Känns skönt att ha dem där några dagar. Mamma ska också hjälpa mig hitta till en bra livsmedelsaffär där man kan handla det mesta som man behöver. Någon som finns i närheten som jag känner mig "trygg" i. Köpa saker jag behöver för tillfället och lite hjälp att packa upp osv. 
 
Vi har beställt biljetter nu och det är svårt att tänka sig att bo i spanien ett år helt själv. Utan sina föräldrar. Tror inte jag kommer förstå det förrän de har lämnat mig och åkt, om ens då!
 
aaaah galet...

YouTube

Jag har fixat en youtubekanal endast för min resa. Här kan ni komma till den.  Kommer mest lägga upp vloggar men förhoppningsvis också kanske träningsvideos och tävlingsvideos. Vill kunna visa er hur det ser ut och även prata om dagarna jag har i Spanien och visa vad jag gör och om jag även åker iväg någonstans. 
 
Jag inte vet hur det blir med internet där nere så kan jag just för tillfället inte svara på hur ofta det kommer komma upp olika videos. Inte allt för sällan hoppas jag. Dessutom kommer jag nog vara rätt trött efter jobbet och på mina lediga dagar, i alla fall till en början, så vi får se om jag orkar också. Kommer ju inte ha läxor (har tagit studenten och vägrar se en läxa på ett tag) så kanske kan ta den tiden och orken till att fixa videos. Men som sagt, vi får helt enkelt se!
 

Vad ska jag göra?

Drömmen var ju att jag ville jobba på en hästgård. Helst rida hästar varje dag men att bara få åka iväg skulle vara underbart. Jag fick reda på vad jag skulle göra ganska tidigt, faktiskt i första mailet jag fick. 
 
Jag ska inte mocka så mycket och inte heller göra sådant arbete som är jobbigt och hårt. Jag ska ta ut och in hästar, mata dem och använda skrittmaskinen. Jag ska också rida deras dressyrhästar och motionera och utbilda deras ponnyer. Jag är lite osäker på hur det kommer gå eftersom jag bara ridit Ponces i fyra år... Men det ska nog gå bra. 
 
Jag är medveten om att det kan gå fel, att det inte blir som det är sagt men jag håller hoppet uppe på att det blir som det är sagt. Att det blir så bra. Om det inte blir det så är det inget jag kan göra åt så då får jag lösa det. 
 

Gården

Gården heter PikDame och ligger i Les Borges del Camp. Vad jag förstått det som så driver dem någon form av ridksoleverksamhet och de hästar som inte rids just den dagen ska jag rida till. Dem tävlar och deras hästar och ponnyer så dem ser rätt utbildade ut. 
 
Gården är stor och har ett stort stall med solarium och de har även en skrittmaskin. Dem har en stor ridbana. Det enda negativa jag hittat ännu är att hagarna tyvärr inte är speciellt stora, men det finns alltid saker att klaga på. Dem har skydd för solen i hagarna i alla fall!
 
Här kommer lite bilder från deras hemsida.
 
Hagarna
Deras shop
Ridbanan
 
 
 
                                                                                 Solariet
Stallet
Skrittmaskin

Historia

 I ettan gymnasiet så började jag tänka lite på min framtid. Jag har alltid velat åka utsomlands efter studenten och ville antingen till England eller Spaninen. Kollade runt lite på google men hittade inte så mycket. Tänkte att det kanske var svårare att hitta än vad jag trodde. Slutade leta ett tag men i början av trean så började jag leta igen och hittade en hemsida som hade hästjobb i hela världen. Kollade främst på Spanien då det var dit jag helst åkte. Hittade lite olika stall och bland annat detta. 
 
Jag mailade dem och fick svar direkt och ja, på den vägen var det. Jag och stallägaren har mailat fram och tillbaka och det verkade som han var intresserad av att ha mig där. Så jag åker ner den 26 Juni och blir kvar ett år. Det kommer bli en härlig resa även om det blir konstigt och jag måste åka hem, det komemr bli en erfarenhet.
 
 

RSS 2.0