Hejsan!

Vad kul att så många har kikat in! Jag hoppas att min resa kommer inspirera andra att göra samma sak, eller bara ge rolig läsning. Jag har fått lite frågor angående allt så tänkte svara på dem.
 
Vad heter hemsidan du hittade hästjobben på?
http://www.yardandgroom.com detta är sidan jag hittade mitt jobb på. Går du sedan in på search jobs är det bara att välja land, var i landet. Var du vill jobba som, vilka expertområden och så vidare. Så har du en precis beskrivning på hur du vill jobba är det bara att kryssa i dessa rutor och så hoppas du på att hitta en gård i din smak!
 
För att sedan kunna höra av sig till gården måste du skaffa ett konto. Detta är gratis och i och med att du har ett konto kan du också göra en egen profil och klicka/skriva in all information om dig själv. Det går också att lägga in ett album med en massa bilder. När du gjrt din profil kan också andra gårdar kontakta dig och erbjuda dig en arbetsplats. 
 
Vart ska du jobba?
Gården jag ska jobba på heter Pik-Dame och ligger mellan Reus och Les borges del Camp, som båda är små "byar" i staden Tarragona. 
 
Är de engelkstalade på gården eller är det spanska som gäller?
Jag och personen som har gården har mailat på engelska. Jag kommer börja prata engelska och hoppas på att de flesta förstår, men sedan kommer jag nog börja lära mig språket mer och mer. Ett litet problem jag har stött på är att de också pratar Katalanska, då det ligger i Katalonien. Så de pratar både Spanska och Katalanska, som man kan tro låter lika men jag som bara kan lite spanska inte alls kan se likheter. Men det ska nog gå bra!
 
Många gårdar i Spanien och utomlands har annan hästhållning än många av oss i Sverige, tror du detta är en sådan gård? Man måste vara beredd på det så det inte kommer som en chock...
Jo, det är klart men det är nog något man får ta. Om de vill behandla hästarna sämre än vad jag tycker är okej så får de göra det. Så behandlar jag hästarna på det sättet jag vill. Vad jag har sett så tycker jag hästarna ser väldigt fina ut, bra hull och bra muskler. De ser ut att trivas med sin situation. Sedan kan jag ju självklart inte veta men än så länge ser det bra ut, men som sagt, man får se till att vara beredd.
 
 
Är det något mer som ni funderar på så är det bara att skriva en kommentar. Blir bara glad över att få frågor över saker! 
 

Kommentarer
Postat av: Linn

Gud vad roligt för dig! Jag själv tar studenten nästa år och jag är oxå inne på att jobba utomlans med hästar kanske i Australien eller USA . Var det svårt att få jobbet ? Upplevde du någon konkurrans ? :)

Svar: Vad roligt! Det tycker jag absolut du ska göra :) Denna gård var faktiskt den första gård jag mailade. Trodde inte jag skulle få jobbet då gården nästan vad för bra för att vara sann. Men vi får se hur det blir när jag kommer dit. Jag upplevde ingen konkurrens alls utan de mailade tillbaka dagen efter och beskrev jobbet och redan då verkade det som jag hade fått det. De frågade ingenting om ridvana men jag tror de gick in på min profil jag hade gjort och den hade jag fyllt i ganska utförligt så de behövde inte fråga nå mer! :D
slindegren.blogg.se

2013-06-25 @ 10:09:22
Postat av: Linnéa

Har du något instagram konto där du kan uppdatera "här och nu" när du är i Spanien? :D

Svar: Ja, jag vet inte hur det blir med internet men jag kommer uppdatera på min instagram när jag har internet! Det finns en länk i menyn men om du sitter via mobilen så heter jag @lindegren på instagram! :D
slindegren.blogg.se

2013-06-25 @ 11:44:25
URL: http://arwens.blogg.se/
Postat av: Emma

Har du gått på något speciellt häst gymnasium eller något? :)

Svar: Nej, jag har gått Sam-Ekonomi. Det jag har haft är ridprofil, vilket menas att jag ridit en gång i veckan och haft teori en gång i vecka. Men har man inte haft riding som profil eller gått ridgymnasium så borde det i alla fall inte vara några problem att åka utomlands och jobba med hästar! :)
slindegren.blogg.se

2013-06-25 @ 11:56:57
URL: http://emmapereira.horseworld.se/
Postat av: L

Ska bli kul att följa din blogg, har själv funderat på att dra iväg och jobba utomlands med hästar! framförallt i Spanien, perfa!!

2013-06-25 @ 18:41:24
URL: http://friisco.blogg.se
Postat av: Mathilda

Åh vad roligt Sanna! Du får ha det så himla himla bra! Lycka till! :D

2013-06-25 @ 21:32:14
URL: http://awaay.blogg.se
Postat av: Josefine Pehrson

<33333

2013-06-25 @ 23:23:03
URL: http://fantasias.blogg.se/
Postat av: Sofia

När åker du? Med flyg? Ska bli kul att följa dig! ;) Skriv inlägg ofta! :D

Svar: Jag är påväg nu! Japp med flyget. Vad kul att du tycker det, jag kommer blogga så mycket som internetet tillåter!
Sanna Lindegren

2013-06-26 @ 12:40:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0