Infektioner

Känns som alla små sår blir till stora infektioner för tillfället. Har tre sår på benen som blivit infekterade och vägrar läka. Nu har jag också fått en infektion på näsan. Mycket fint... eller inte. Dessutom gör det jätteont. Antagligen beror det på värmen och att det är smutsigt i stallet.
:(/:)

Idag har Iby åkt till ett nytt stall så jag kommer inte rida honom något mer. Jättetråkigt han var en superhärlig liten bushäst. :(

Har ridit Zagal idag och det gick jättebra. Förstod verkligen hur jag skulle rida honom! Ska rida honom och Chacco imorgon så får vi se hur det går. Red även Blah Blah för första gången idag. Ååååhhh som jag längtat. Det gick också jättebra. Övade på att ha lång och låg nacke och att slappna av. Han var väldigt spänd först men efter ett tag började han verkligen jobba med bakdelen och inte hänga i tygeln. En superfin liten hestus.


En månad

Idag har jag varit i Spanien en månad. Eftersom det är söndag så spenderas dagen med att vara ledig. Kanske ska åka till Reus med Nadia senare men vi får se. Annars blir det nog inte speciellt mycket gjort idag.Igår var jag med några från stallet på en hästshow. Inte speciellt stor och känndes inte heller speciellt serriöst men det var mysigt. Vi åt middag tillsammans och jag försökte hänga med i alla spanska konversationer. När jag kom hem runt 11-12 så var jag sjukt trött, men såklart var det någon tillställning med otroligt hög musik utanför lägenheten. Som tur var, var jag jättetrött så somnade på direkten när jag la mig. 
 
 
 

Lite snabbt

Är påväg från gården nu. Är ledig i eftermiddag och imorgon. Men jag ska faktiskt inte bara hänga i lägenheten. Utan ikväll ska jag och några från stallet och käka middag och hänga lite. Estebans mor hämtar mig vid sju så det blir bra.
weho bilder!

Eller ja, det hade kunnat vara ett weho om Eduard inte bestämt sig för att kidnappa mitt minneskort. Får tillbaka det imorgon så det blir bilder antagligen på söndag!

Ridpasset i sig gick faktiskt superbra. Chacco var lugn och avslappnad, lite för avslappnad ibland. Kändes inte som det var den Chacco jag brukar sitta på men jag kan helt klart leva med denna Chacco. Det är ingen som ridit honon på ett tag och framför allt inte hoppat. Så han hade inte riktigt koll på sina ben. Dock hoppar han som en gud så med lite träning kan det nog bli en mycket intressant och trevlig häst.Säkert världens sämsta kvalitet men alltid något.

bästa

Har stannat kvar på gården under lunchen. Det är väldigt varmt men sitter man i skuggan funkar det. Har varit med Alvaro, Nadia, Esteban och Eduard. Vi har ätit, bråkat om vem som ska sitta framför fläkten och mest bara hängt.

I eftermiddag ska jag hoppa Chacco igen. Jag tror att Nadia kanske kan fota men vi får se. Jag kan inte lova något.Även fast de är helt galna tycker jag om dem iaf!

Precis som vanligt

Förmiddagen har varit precis som vanligt. Ta in och ut hästar och även rida Iby. Känns väldigt tråkigt att skriva samma sak varje dag. Så är det något ni vill läsa om, tveka inte att säga till. Det kan vara allt ifrån personerna här till ja vad som helst.

Vet inte riktigt vad jag ska göra nu i eftermiddag men skulle tro att det är ungefär samma som igår. Idag är det dock otroligt varmt, helt galet...
Hungrig

Har precis ridit Chacco och Zagal. Gick superbra med båda. Tror jag börjar lära mig hur jag ska rida, i alla fall idag. Får se hur det går imorgon!

Hoppade med Chacco och han brukar springa och dra iväg mycket men idag kunde jag få koll på honom och han sprang inte lika mycket! Med Zagal övade vi på galoppen och det gick jättebra. Kommer ha en sådan träningsvärk imorgon...

Red även Iby i förmiddags. Red honom ute i ca 15 minuter. Hade Alvaro som hjälp om han inte gick framåt. Han skötte sig finfint.Mycket fint

Tillbaka på jobbet igen. Ganska skönt faktiskt då man blir så rastlös hemma. Men jag har i alla fall varit lite flitig under mina lediga dagar. Har som vanligt städat och pysslat lite och sedan har jag inrett lägenheten lite, mest mitt rum. Det såg så tomt ut men efter lite prat med mamma och bollande av idéer så är det nu mycket hemtrevligare.

Har inte gjort så mycket på jobbet idag. Just nu väntar jag på att barnen ska bli klara på ridbanan så jag kan rida Iby lite.


Jag tycker det vart mycket bättre :D


Slänger in en fin solnedgång också. Denna utsikt (från tvättstugan) lär ni få se en del av!

Lagom

I tre dagar nu har det varit lagom värme. Får se om det blir varmare nu bara för det. Idag har jag gjort det jag alltid gör på morgonen och sedan har jag även ridit Iby. Gjorde som igår, skritt, trav och galopp. Han var lika duktig idag. Vid ett tillfälle sa Arnau att han tänkte anställa mig på heltid för att rida in hästar som Iby. Alltså hästar som inte bara försöker bocka av sin ryttare.

Denna eftermiddag är jag ledig och samma sak imorgon. Så just nu väntar jag på att få åka hem. Tänkte filma hur lägenheten ser ut när jag är ledig, är det något som skulle kunna vara intressant?
Uteritt

Det gick super att rida Iby. Vi tränade mest på att gå fram för skänkeln och stanna när man vill att han ska stanna. Vi skrittade och travade, vi galopperade också för första gången. Han skötte allt galant men tyvärr gled sadeln väldigt mycket så jag hade lite problem med att inte glida av. Nästa gång blir det en kortare sadeljord.

Efter Iby så red jag och Arnau ut. Jag på catoki och han på jean - Luc. Det var jättehärligt dock kan jag sakna de svenska skogarna och alla vägar som finns där. Här finns det typ tre ridvägar varav två tar 2-3 timmar att rida.
Utan Svenska bokstaver

Detta blir intressant. Sitter vid datorn i stallet och eftersom det ar en spansk dator har den inte de tre sista bokstaverna i alfabetet. Vi far se hur det gar med att skriva, jag hoppas det blir okej att lasa i alla fall. Idag pa formiddagen har jag gjort det jag alltid gor. Ta ut hastarna till hagarna och skrittat hastar i skrittmaskinen. Idag har inte varit sa stressigt som de andra dagarna, kanske borjar jag fa in en vana och borja lara mig hur jag ska gora.
 
Just nu ar Arnau ivag och lamnar Linnea pa flygplatsen da hon aker hem till Sverige idag. Pa eftermiddagen ska jag ta ut lite hastar till hagen igen och sedan ska jag rida Iby. Han ar en liten Arabhingst som haller pa att ridas in. Jag som aldrig ridit unghast forut... Vi far se hur det gar, men Linnea sager i alla fall att han ar den snallaste unghast hon suttit pa.
 
Nu ska jag kolla igenom en massa Youtubevideos da jag inte har internet hemma sa hinner jag inte det om jag aker hem pa lunchen. Ha det bra sa hors vi!
 
 

Efter regn kommer solsken

Rubriken passar på hela dagen. Dels så regnade det på morgonen, men sol på eftermiddagen. Sedan har dagen varit jobbig i sig. Gick inte så bra med att rida någon av hästarna och det kändes bara som allt jag gjorde var fel. Var beredd på att åka till Sverige för att jag inte skulle få jobba mer.

Nu känns det dock lite bättre i alla fall. Ska ge hästarna mat och sedan åka hem och sova. Imorgon är en ny dag!
Gah all denna värme

Idag är det uppåt 32 grader inomhus och ännu varmare utomhus. Ett form av frysrum skulle behövas idag. Blir nog en ganska chill eftermiddag. Ska göra iordning två shettisar som ska ridas och sedan ska jag rida ut en sväng. Väldigt skönt med tanke på att det är så pass varmt.

Åt ute idag på lunchen tillsammans med Linnea. Vi åt en vegetarisk pizza och en pizza med fyra ostar. Mycket gott var det!


Godmorgon

Har ägnat förmiddagen med att ta ut hästar. Ska snart börja ta in dem igen dock. Det är väldigt varmt idag oklart om jag kommer överleva...

Hoppade Zagal igår och det gick jättebra, bara jag koncentrerade mig på att sitta rakt kolla vart jag ska och hålla om med skänkeln. Tror jag ska hoppa någon annan häst idag, vi får se helt enkelt.


Lite bilder sådär

Jag tänkte att lite bilder kan ju aldrig vara fel. Fotade lite när några red bara för att jag hade ett litet fotobegär. Dock är det inte alls samma sak med denna kamera som det är med min andra. Men nu är det denna jag har och får göra det bästa av situationen. 
 
 
 

Inneboende

Är i stallet idag under lunchen. Hänger med mina galna (Arnau har redan varnat mig för dem) vänner. Linnéa kom hit idag, hejade på henne när hon hämtade nyckeln. Just nu tror jag att hon sover i lägenheten då hon åkt tåg hela natten. 
 
Häromdagen upptäckte jag att vi har en inneboende i lägenheten. En liten ödla som bor i tvättstugan, urgullig! Dock är den väldigt blyg så har försökt ta en bild på den men lyckades bara få med lite av huvudet och två "tassar".
 
 

vattenkrig

Vi hade ofrivilligt vattenkrig idag. Skulle vattna ridbanan och ja drt slutade med att jag och alla andra var genomblöta. Ganska skönt dock i värmen. Hade som tur var bytt om till andra kläder så behövde inte gå runt med blöta kläder.

Har precis ridit Chacco och det gick bra. Hoppade lite små kryss och skulle se till att han stannde när jag ville. Nu ska jag göra samma övning med Zagal så får vi se hur det går.
Aj...

Red Chacco och Zagal igår. Det gick superbra, fast idag har jag världens träningsvärk. Hela ryggen och axlarna även benen, magen och nacken. Kunde knappt gå imorse. I eftermiddag ska jag rida samma hästar, vill inte veta hur min kropp känner sig imorgon...
Cojer

Idag har jag lärt mig ett nytt mycket användbart ord: Cojer. Lite osäker på stavning men tror det är så. Det betyder Att Ta, sedan får man böja det som ett ER verb. Det används när vi ska ta ned hästar från hagen: Jag tar Cooper blir alltså Yo cojo Cooper.

Sandra har åkt hem till Frankrike idag så jag är forever alone. Har mockat fem boxar idag och tagit in och ut hästar. Ungefär det jag åstadkommit idag. Förmiddagen gick otroligt fort. Just nu sitter jag och försöker förstå mig på en antagligen katalansk konversation. mycket intressant...Jag är helt förälskad i denna tröja. motivet är sjukt snyggt och den är jättesval, helt perfekt!

Ledig

Är ledig denna eftermiddag och imorgon. Därmed lär det nog inte komma upp några inlägg då jag inte har internet i lägenheten. Jag ska för det mesta sova, läsa, äta och kanske städa lite. Har nämligen gått och blivit en aning pedant i vissa sammanhang. Vet inte hur det gick till, men men! Ha det så bra, hörs!Aningens kaos var det när jag höll på att packa. Fast mor min tyckte det såg ut som vanligt så ja...

Och så var det Lördag igen

Vilket betyder att jag jobbar själv. Fick dock lite hjälp att ta ut hästarna i hagarna. Har egentligen inte gjort något speciellt kul idag. Ska promenera Jean-Luc 25 minuter nu och sedan har jag inte så mycket att göra. Jag kanske är ledig på eftermiddagen, vi får se lite beroende på hur allt går nu på förmiddagen.


Quelina

Sa att jag skulle hoppa Chacco igår, men så vart det inte. Istället fick jag hoppa Quelina en liten B-ponny (tror jag). En väldigt bestämd dam med egna åsikter. Till en början sprang hon bara förbi hindret men när jag kommit på hur jag skulle rida gick det super! Har dock en känsla av att hon inte riktigt hoppats så regelbundet men inte vet jag. Ska rida dressyr på henne om 40 minuter så får vi se hur det går!

Har fått min egen PikDame tröja. En mycket fin lila, dock är det alldeles för varm för att ha nu. Förstår inte hur alla kan gå runt med sina...

Konstig morgon

Klockan är tolv över nio och morgonen har redan börjat spåra ur. Det började inatt klockan tre då jag drömde att jag skulle öppna en hage. När jag gör det så kryper en jättestor spindel ut. Jag är halvvaken vilket gör att reagerar på riktigt. Jag får alltså panik och kastar mig bort från spindeln. Vilket i verkligheten gör att jag ramlar ur sängen och åker ned på golvet. Sedan visar det sig att det var en ödla... Vaknade sedan på riktigt och då kändes allt otroligt dumt haha...

Andra händelsen var när vi blev hämtade för att åka till stallet. Då var vi för många i bilen. Men det var bara att trycka in sig och hoppas på att vi inte skulle möta polisen!
Hoppning

Hoppade Zagal igår. Jag märkte att det var ett tag sedan jag hoppade. Men i slutet gick det super! Vi hoppade kombination med syftet att ta det lugnt och inte stressa, vilket kunde vara rätt svårt. Idag ska vi göra precis samma sak, tror jag ska ha Chacco då. Vi får se!

Nu på förmiddagen har jag borstat lite hästar och fixat iordning Jean-Luc. Arnau red och vi var ett gäng som kollade på. Efter han ridit klart fick jag sitta upp på lille Jean och skritta av honom. Han var inte speciellt liten när man satt på... (egentligen inte från marken heller)


Mycket bra!

Red Zagal igår på lektion med fem andra. Har ridit honom förut men då gick det inte så bra. Igår gick det däremot jättebra! Red övergångar skritt-galopp. Han känns rätt tung även fast han inte är det.

Han bar sig själv jättefint i en rund och samlad galopp. Ibland tappade han formen men det berodde antingen på att jag använde innertygeln för mycket, tappade stödet på yttertygeln eller inte formade honom runt skänkeln. Men höll jag koll på allt det så gick han som en klocka!Något jag saknar med Sverige är allt grönt. Här är allt torrt och tråkigt rödbrunt.

Engelska

Det är lite oklart hur mycket engelska alla här kan. Vissa kan inget alls. Vissa kan lite, då är det oftast bättre on de talar spanska då jag förstår mer spanska än vad dr förstår engelska. Andra kan lite mer nen fortfarande mindre än mig. Arnau är den som är bäst på engelska, bättre än mig, vilket iaf är skönt.

Idag har det varit en bra stämning i stallet. Det finns ganska mycket ungdomar här och trots att det är svårt att förstå varandra har vi strattat mycket idag. Mest dels för att ingen fattar vad någon säger. Hade också ett vattenkrig när vi spolade hästarna, rätt skönt med tanke på värmen!
Gringalet

På förmiddagen red jag Gringalet. En häst som varit skadad men är på bättringsvägen nu. Red mest skritt och jobbade på att han skulle ställa igenom ordentligt och gå fram för skänkeln. Detta för att kunna få en bra form och böjning genom hela kroppen. Han har lite underhals som ska tränas bort! När det gick bra i skritten så travade jag lite. Till en början var han riktig jobbig men efter ett tag vart han faktiskt riktigt fin i traven också.

Han var stelare i höger varv men med en bestämd skänkel och ytterhand blev han riktigt rund och fin i formen där med.

Nu på eftermiddagen var jag ute promenerade med Iby, en liten arabhingst. Snart ska jag rida lektion med några andra här det blir kul I hope!Iby hästen!

Mina dagar

Arbetsdagarna ser lite olika ut beroende på om jag är själv eller inte eller det tar mycket längre tid om jag är själv, annars gör jag ungefär samma saker. Dagen börjar 9.00 med att de hästarna som ska ut i hagen, tas ut i hagen. Efter det ska resten av hästarna tas ut i skrittmaskinen, 4:a åt gången så skrittmaskinen körs runt två gånger. Under tiden så ska även Jean-Luc handskrittas 25 minuter då han inte kan gå i skrittmaskinen. När han skrittats ska han spolas av och få is på sitt ben och hand öga ska fixas. Undertiden har skrittmaskinen blivit klar och en andra omgång med hästar stoppas in. Nu ska hästarna som är ute tas in och slutligen tas de sist hästarna från skrittmaskinen in. Det kan låta som att det inte tar långt tid men det gör det, bara att ta ut hästarna i hagen kan ta två timmar om man är själv, och i värmen tar det ännu längre tid. Nu är klockan 13.00 och jag åker hem för att ha lite siesta.
 
Just nu börjar jag fem igen istället för fyra, eftersom det är så varmt. Så 17.00 åker jag tillbaka till stallet. En ny omgång hästar ska ut i hagarna, denna gång är det dock inte alls lika många så det tar inte lika långt tid. Sedan är det egentligen bara Jean-Luc som ska ut och prommeneras och fixas med. Här går det alltså rida eller pyssla med hästar lite som man vill egentligen. Dock går det inte att rida förrän runt 19.00 just nu då det är så varmt. vid 20.00 börjar jag ta ned hästarna från hagen och sedan ska vi även ge hästarna mat på kvällen. Jag slutar dagen 21.00 och åker hem för att äta middag!
 
Det blir långa dagar men siestan mitt på dagen gör det lite lättare!
 
 
 

Film

 

Hästhantering

Innan jag åkte hit har jag hört många historier, vissa sanna andra bara gjorda på fördommar. Vissa var bra andra var dåliga så som att hästarna aldrig kommer ut utan står inne kostant, får ingen mat eller vatten, när man tränar är det slag som gäller och så vidare. Jag var faktiskt lite orolig över att det skulle vara så här, eftersom jag inte hade någon aning. Lyckligtvis är det inte alls så. Hästarna är fina i hullet de har både mat och vatten borstad varje dag och så vidare. Hästhanteringen ser mycket ut som i Sverige och det första Arnau (min chef och ägare av stallet) sa när han kom hit vad "vi letar efter någon som älskar hästar lika mycket som alla andra här". Det tycker jag säger ganska mycket faktiskt. 
 
Såklart finns det skillnader, det finns det när man jämför stall bara i Sverige också. Jag kan säga att det finns hästar som har det värre i Sverige än vad dessa hästar här har. Men jag ska försöka jämföra i alla fall. Största skillnaden är att i Sverige går de flesta hästarna ut många timmar per dygn, det är lag på det om jag inte minns helt fel. Här går några hästar ut max 4 timmar per dag, de andra skrittas en halvtimme i skrittmaskinen eller rids både för och eftermiddag. Detta kan, för en svensk, låta konstigt eller som djurplågeri, men det är det absolut inte. Det hade däremot varit djurplågeri att ha hästarna ute dygnet runt, trots mycket skugga. Detta för att det är så otroligt varmt här på dagen, speciellt mellan 1 och 5 på dagen. Dessutom finns det inget gräs i hagarna utan bara jord då det är för torrt för att gräset ska kunna växa. 
 
Ridningen är inte heller så stor skillad, jag kan faktiskt tycka att det är bättre här! Yttertygel och innerskänkel jobbar tillsammans och för att stanna hästen ska det räcka med att bara krama i tygeln, drar man i tygeln så får man börja om och jobba tills det går att sakta av genom att bara tänka det. Kraften ska komma bakifrån och hästen ska kunna hålla formen själv och inte hänga i tygeln. vad jag har uppfattat det som så ska tyglarna nästan inte användas alls. Vilket jag tycker är ett otroligt bra tankesätt, även fast jag själv vet att jag just nu sitter och drar för att stanna hästen då jag inte är van att rida på andra hästar. Men det är bara att öva, öva och öva! 
 
Detta tillhör kanske inte hästhanteringen men tänker ta upp det i alla fall. I Sverige har jag aldrig sett ett stall där det är tillåtet att röka. Kanske i en viss rökruta men aldrig i stallet eller runt hästarna. Här är det helt tvärt om, varenda person här går runt med en cigarett i handen i stallet. Det är egentligen inte tillåtet att röka i stallet utan bara i kontoret men när stallägaren själv går runt och röker i stallet så gör alla andra det. Ännu har inte stallet brunnit ned och jag hoppas det står kvar ett tag till!
 
Och som vanligt, några frågor? Skicka bara en kommentar!
 
PikFun! -  - Pikdame

Vatten

Idag jobbar jag själv då Sandra har en ledig dag. Det är så mycket jobbigare att jobba själv då allt tar dubbelt så långt tid. Förmiddagen har rent ut sagt varit ett helvete. Det är så otroligt varmt och att gå fram och tillbaka från hagarna, som dessutom är en lång uppförbacke, minst 12 gånger är inte kul. Det gäller verkligen att dricka mycket vatten, trots att jag gjort det idag har jag huvudvärk. Inte jättefarligt men det ligger där och gnager. Men under lunchen nu har jag fått i mig minst en liter vatten och jag har fortfarande en timme kvar så det lär bli mer. 
 
Eftermiddagen hoppas jag inte blir lika jobbig som förmiddagen. Det är mycket mindre att göra då i alla fall. Har förmiddagen imorgon kvar, sedan är jag ledig en och en halv dag. Vilket betyder inget internet, men jag har fixat tidsinställda så ingen tid för oro. Det blir en lång duch imorgon efter en och en halv dag med ensamt arbete. Antar att det blir lika jobbigt imorgon på morgonen också. Men jag skall ikke klaga, Hörs!
 
Slänger in en vinterbild i hopp om att minnas hur det är att frysa...
 

My Little Ponies

De har tre småponnisar här som jag och Sandra släppte på ridbanan häromdagen. tog lite bilder och filmade även lite men den får ni se senare. Clyde, den fläckiga, Rapunsel, fuxen och Toretti, den svarta. 
 

Siesta pyssel

Kände för att inte sova på siestan idag, som lite omväxling. Så jag städade köket som inte verkat blivit städat på 100 år. Sedan pysslade jag med lite bilder och häftmassa i mitt rum! Vart mycket fint om jag får säga det själv :D
Blah Blah

Denna morgon har varit precis som igår. Ta ut hästar till hagen, ta hästar till och från skrittmaskinen och skritta Jean-Luc som för övrigt verkar ha vaknat på fel sida idag...

Värmen idag är helt sjuk. Håller nästan på att svettas bort. Man lär sig dricka mycket i alla fall, missar man det säger huvudvärken till på en gång. Jag hoppas det blir svalare till eftermiddagen.

Vi har en häst utan namn här. Det är en nykomling tillsammans med en annan häst. De båda är spanska hästar och otroligt fina. Lite smala ännu men de håller på att gå upp i hull nu. Hästen utan namn kallar just nu för Blah Blah och det förvånat mig inte om han kommer få heta det senare!


Inte mycket gjort idag

Ja som titeln säger. Arnau är borta och vi har fått en lista på saker vi ska göra på dagarna. Främst är det ta in och ut hästar, ta ut hästar i skrittmaskinen, mata hästar och så vidare.

Har inte gjort mycket mer idag så det finns inget mer att säga. Hörs!


lille hingsten

Önskeinlägg

Har i alla fall två inlägg pågång om saker som ni velat att jag ska skriva om. Jag har dock inte internet i lägenheten utan bara här i stallet. Någon dag ska jag stanna kvar här och skriva lite inlägg.

Just nu är det oftast mobilbloggning jag gör men jag hoppas det är okej? Så är det något ni vill att jag ska skriva om är det bara att säga till!


min mycket goda middag!


Inga granar här inte

Red som sagt ut och det var urmysigt. Nu ska jag hem och laga middag. Jag är superhungrig. Har ännu inte vant mig vid de spanska mattiderna...


Chillar lite med hezt och olivträd!

Blä

Idag har varit jobbigaste dagen hittills. Min familj som just nu är i Barcelona åker hem imorgon och det gick upp i mitt huvud idag. Försökte att inte börja gråta hela förmiddagen men precis innan lunch höll det inte.

Pratade en stund med Linnea men efter ett tag kom Arnau och jag, Linnea och han pratade ett tag. Det är skönt att han bryr sig och inte bara skiter i det.

Nu är det helt okej värme ute för mig som är van vid svenska värmen. Det är lite nedstämd i stallet just idag av olika anledningar så jag Linnea och Sandra ska ta oss en tur ut i skogen istället för att rida på ridbanan. Det ska bli mysigt, få huvudet på andra tankar.
La playa

Idag spenderas siestan på stranden. Vi vaknade upp av att det faktiskt var svalt ute men nu är det sol och fint väder igen. Inget regn här inte ;)

Kollade när Arnau red stora hingsten och det ger så mycket att kolla på när någon annan rider. Vi var säkert 7 pers som satt i solen medans han körde en form av clinic. Ska rida i eftermiddag så får vi se då hur det går.
Akilles

Vi har ett litet föl här på gården. Det var lite oväntat då en tidigare arbetare släppt in stoet hos en hingst av misstag och inte berättat det. Så här har vi lille Akilles. Hekt galen men otroligt gullig!
Lägenheten

Lägenheten ligger bara ca 3 minuter härifrån. Jag bor där med två andra tjejer, Linnea från Sverige och Sandra från Frankrike. Linnea flyttar på torsdag och Sandra om två veckor så vem som flyttar in då går vi se.

Lägenheten har tre sovrum, ett vardagsrum, kök och badrum. Det är superfint faktiskt!Tre bilder på rummet jag bor i!

Finally internet

Sådär nu har jag lyckats koppla upp mig till internet. Idag är det dag två och det är sjukt varmt. Igår gjorde jag inte så mycket. Jag kollade när Linnea, som är en tjej från Sverige och min rumskompis tills torsdag, red en jättefin häst.

Idag red jag (har svårt att minnas alla namn) och han har haft en skada så skrittade bara. Jobbade för att få en bra och rund form. Nu väntar jag på skuts hem så ska jag vila så ska vi tillbaka vid fem.
RSS 2.0