Övning

Vad ngåra av er som undrade om övningen vi gjorde igår. Eftersom jag är ledig idag så tänkte jag att jag har tid att skriva om övningen. Det är inte alls koomplicerad utan den enklaste övningen någonsin.
 
Inte den vackraste bilden men jag tror ni förstår. Börja där det blåa börjar och trava över de 6 travbommarna sedan gör en övergång till skritt (röd/rosa) och sätt sedan igång till trav och rid en max 15 m i diameter stor volt. Sväng sedan upp galoppbommarna. När du är rakt emot dem fattar du galopp och galopperar över bommarna och galopperar sedan en 20 m i diameter volt, saktar sedan av till trav. Det viktigaste är att se till att det är exakt samma tempo hela tiden det ska inte gå snabbare mot bommarna och heller inte långsammare. Är det så att hästen jättegärna vill springa och man själv känner alla galoppen kommer förstöra övningen är det bara att skippa den delen till en början. 
 
Så det man ska tänka på är att ha samma tempo och se till att hästen är lyhörd och inte hänger i tygeln. Med hjälp av bommarna kommer hästen börja koncentrera sig på att inte springa och börja jobba med bakdelen. Jag hoppas ni förstod, om inte bara säg till va det var ni inte förstod.
 

Kommentarer
Postat av: Julia

Tycker att det är jätteroligt att jag hittade din inspirerande blogg! Jag är själv snart i din ålder, tar studenten nästa sommar och är verkligen sugen på jobba i Spanien bland hästar och människor.
Har följt din blogg sedan dag 1 i Spanien och har lite frågor. Hur tycker du att det är så här långt? Bättre eller sämre än vad du förväntat dig? Har du börjat prata enbart spanska nu? Har du haft lätt med spanskan och har stora kunskaper efter dina skolår dvs bra betyg ? Önskar dig god fortsättning ! :)

2013-08-03 @ 22:35:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0